Polisens sökande i Laxå avbryts. I stället breddar polisen sökandet inom landet och internationellt.
Polisens sökande i Laxå avbryts. I stället breddar polisen sökandet inom landet och internationellt.

Efter två dagar på flykt kommer den morddömde Kristofers Kastellanoss nu att efterlysas internationellt. Polisen tror ej längre att han befinner sig i Laxå-trakten, där han lyckades fly under en fångtransport.

I förrgår rymde Kristofers Kastellanoss från Kriminalvården under en fångtransport. Enligt uppgifter till Metro bad Kastellanos personalen stanna transporten så att han skulle kunna kissa. Men under kisspausen försvann Kastellanoss in i skogen och Kriminalvården lyckades inte stoppa honom.

LÄS MER: Krimvården svarar på kritik om rymmare och ”Breivikbälte”

Sedan dess har han varit på fri fot, och i går, efter 30 timmars letande i Laxå där han försvann in i skogen, avbröts sökandet.

– Vi tror inte att han är kvar. Det vi får göra nu är att jobba bredare. Vi kommer att bedriva yttre och inre spaningen, sade Henrik Olars, polisens presstalesperson i Bergslagen, till Metro.

LÄS MER: Polisen utfärdar rikslarm efter morddömde rymmaren

Efterlyses internationellt

Sedan tidigare har polisen gått ut med ett rikslarm, vilket innebär att hela Sveriges poliser tittar efter Kastellanos. Under lördagen kom besked om att man nu även kommer att efterlysa honom internationellt.

– Vi har ett rikslarm som ligger sedan dagen han försvann och under dagen kommer det även att gå ut en internationell efterlysning, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid polisen i region Stockholm, till TT.

LÄS MER: Därför går polisen inte ut med bild på morddömd rymmare

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset