Resterna av en styckad man hittades i en trädgård i Reichenau söder om Dresden och en före detta polis dömdes för mord. Nu måste rättegången göras om. Arkivbild.
Resterna av en styckad man hittades i en trädgård i Reichenau söder om Dresden och en före detta polis dömdes för mord. Nu måste rättegången göras om. Arkivbild.

Han styckade kroppen i småbitar som han grävde ner i sin trädgård. Den tyske 58-åringen dömdes till fängelse, men frågan är om han också först hade mördat den andre.

I dag börjar rättegången om. Domstolsprövningen sker i Dresden i Tyskland.

De två männen fick kontakt på en nätsajt ägnad åt fantasier om kannibalism. 58-åringen, som tidigare varit polis, lockade med en specialbyggd sadomasochistisk studio. Den andre mannen nappade och de hade återkommande kontakt innan de träffades 2013, ett möte med dödlig utgång.

Expolisens försvarare hävdar att det var ett villigt offer som styckades och att offret hade tagit sitt eget liv i "S&M-studion". Men 58-åringen, som hade dokumenterat slakten på video, dömdes för mord.

Man hittade däremot – trots inramningen till deras kontakter – inga bevis för att expolisen också hade ätit av den andre.

När den fällande domen från förra året prövades i högre, federal rätt underkändes den. Både skuldfrågan och straffet på åtta och ett halvt års fängelse ifrågasattes; om det nu var mord, så var straffet för milt.

Expolisen har tagit tillbaka ett erkännande som han gjorde under utredningen.

Ny dom väntas tidigast i januari.

Fallet skiljer sig från det mycket omtalade, också det i Tyskland, där Armin Weives som medgav både mord, styckning och kannibalism dömdes till livstid 2006.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset