Den mordhäktade Instagramprofilen misstänks nu för ytterligare flera grova brott.
Den mordhäktade Instagramprofilen misstänks nu för ytterligare flera grova brott.

Instagramprofilen är häktad misstänkt för att ha mördat en kvinna i april. Nu misstänks profilen även för grovt vapenbrott och grov kvinnofridskränkning.

I slutet av april hittades en kvinna död i ett badkar i en bostad i norra Stockholm. Dödsfallet klassades först som naturligt, men den 1 maj greps och anhölls en 23-årig Instagramprofil, som har tiotusentals följare, misstänkt för mord. Han har därefter suttit häktad.

Mannen hade tidigare ett förhållande med kvinnan. Han ”antyder” att det ”ibland tidigare varit bråk i relationen”, enligt en utredning. Dessutom ger profilen ”uttryck för en viss likgiltighet” inför det misstänkta mordet, vilket Metro har berättat om tidigare.

Misstänks nu för grov kvinnofridskränkning

Och nu misstänks han för ytterligare grova brott. Det handlar om grov kvinnofridskränkning som ska ha begåtts mellan september förra året och fram till mitten av april, bland annat på den adress där kvinnan hittades död.

LÄS MER: Man döms för att ha mördat ex-fru med hjälp av tabletter

– På grund av förundersökningssekretess vill jag inte uttala mig om det har riktats mot samma kvinnan som hittades död, säger åklagare Maria Hävermark.

Misstänks nu för grovt vapenbrott

Dessutom misstänks mannen nu även för grovt vapenbrott.

– Det handlar om innehav av vapen, Men det har inte med de andra ärendena att göra, egentligen, säger Maria Hävermark.

Sedan tidigare är mannen även misstänkt för två fall av misshandel och ett fall av olaga hot mot en annan kvinna.

Mannen nekar till brott och har under en så kallad personutredning berättat att: ”Hans följare har fått följa hans förändringsresa från festkille till att bli en person som slutat med alkohol och droger och som tränar och lever ett skötsamt liv”.

LÄS MER: Åklagaren i Lena-fallet kritisk mot polisens labb: ”Ett stort problem”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset