Den mordmisstänkte IS-mannen vill byta advokat till Johan Eriksson, som försvarade terroristen Rahkmat Akilov.
Den mordmisstänkte IS-mannen vill byta advokat till Johan Eriksson, som försvarade terroristen Rahkmat Akilov.

Mannen har kopplingar till terrorsekten Islamiska staten, och sitter nu häktad misstänkt för dubbelmordet i Örebro. Nu vill han byta advokat och önskar i första hand Johan Eriksson, som försvarade terroristen Rakhmat Akilov.

Mannen, som är i 30-årsåldern, är häktad misstänkt för mord efter att två män dödades i samband med en skottlossning i Vivalla i Örebro. Han ska tidigare ha befunnit sig i Syrien och kopplas till terrorsekten IS, Islamiska staten.

Nu vill han byta advokat, och listar flera namn på stjärnadvokater.

Listan toppas av Johan Eriksson, som försvarade terroristen Rahkmat Akilov.

Mordhäktad om advokat: Han är trevlig och snäll

I andra hand vill han ha Thomas Olsson, som har arbetat med flera terrormål. Längst ner på listan finns Leif Silberskys namn.

Den misstänkte IS-mannens egen lista över önskemål på stjärnadvokater.

LÄS MER: Kritiken: Hur kunde han rymma trots ”Breivikbälte”?

I brevet inifrån häktet skriver mannen att hans nuvarande advokat är ”trevlig och snäll men det räcker ej. Har ingen tillit när det till ett så här stort brottsmisstanke”. Han hänvisar även till att han har ett litet barn och skriver vidare att ”vill verkligen få en bra chans till att uppfostra han. På grund utav det vill jag ha en advokat som jag har min tillit till”.

Tingsrätten har ännu inte beslutat om mannen får byta advokat. Den nuvarande advokaten skriver dock till tingsrätten att han inte har något emot att bli utbytt.

Säpo inkopplade

Tisdagen den 3 juli dödades två män i samband med en skottlossning i Vivalla. Förutom den IS-kopplade mannen sitter ytterligare tre män häktade misstänkta för mord.

Metro rapporterade nyligen om att Säpo har kopplats in.

– Det säkerhetspolisen gör i den här utredningen är att stötta polisen i vissa frågor, precis som vi gör i vissa andra utredningar. Det kan vi bekräfta, berättade Nina Odermalm Schei, kommunikationschef på Säkerhetspolisen för Metro.

LÄS MER: Åklagaren i Lena-fallet kritisk mot polisens labb: ”Ett stort problem”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset