Morgan Freeman har betett sig olämpligt och sexuellt trakasserat flera kvinnor, rapporterar CNN.
Morgan Freeman har betett sig olämpligt och sexuellt trakasserat flera kvinnor, rapporterar CNN.

Skådespelaren Morgan Freeman anklagas för att ha betett sig opassande och trakasserat åtta kvinnor sexuellt, rapporterar CNN.

Tv-kanalen har talat med totalt 16 personer, varav åtta av dem vittnar om att de blivit drabbade av oönskat beteende och sexuella trakasserier från skådespelaren.

En produktionsassistent som 2015 jobbade med filmen ”Going in Style” berättar bland annat att Morgan Freeman rört vid nedre delen av hennes rygg flera gånger, gett henne kommentarer för hennes utseende och försökt lyfta på hennes kjol på samma gång som han som han frågade om hennes underkläder.

LÄS MER: Efter #metoo: Här är händelserna som tagit nöjesvärlden med storm

Morgan Freeman själv ber om ursäkt i en artikel i Variety:

”Alla som känner mig och har arbetat med mig vet att jag inte är en person som medvetet skulle förolämpa någon eller få någon att känna sig obekväm. Jag ber om ursäkt till alla som känt sig obekväma och icke respekterade – det var inte min mening.”

Morgan Freemans är en av Hollywoods stora stjärnor och hans lista på filmroller är diger. Han har bland annat vunnit en Oscar för sin roll i filmen Million Dollar Baby från 2014.

LÄS MER: Kolumn: Cissi Walin: Jag är ingen #metoo-kundtjänst

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset