86-årige prästen Jacques Hamel mördades av terroristen.
86-årige prästen Jacques Hamel mördades av terroristen.

Adel Kermiche, 19, skar halsen av en 86-årig präst i kyrkan i franska Saint-Étienne-du-Rouvray. Nu vägrar den muslimska församlingen i byn att begrava terroristen, skriver bland andra Sky News.

Det var tidigare i veckan som 19-åringarna Adel Kermiche och Abdel Malik Petitjean stormade kyrkan i Saint-Étienne-du-Rouvray och tog 86-årige prästen Jacques Hamel, tre nunnor och två kyrkobesökare som gisslan innan de skar halsen av Jacques Hamel.

LÄS MER: "Gisslandrama i fransk kyrka"

Båda terroristerna sköts till döds av polisen utanför kyrkan sedan förhandlingar misslyckats och de båda rusat ut med ett vapen samtidigt som de ropade "Gud är störst". Båda två hade svurit trohet mot IS. Nu vägrar religiösa ledare för det muslimska samfundet där Adel Kermiche bodde begrava honom, rapporterar flera medier.

– Vi kommer inte att fläcka ner islam med den här personen, säger Mohammed Karabila som är imam och ordförande i det muslimska samfundet till Sky News.

LÄS MER: "Prästens mördare i IS-video"

Huruvida Kermiche får begravas i byn eller inte bestämmer dock borgmästarens kontor. Om de beslutar att moskén ska ta hand om kroppen och Kermiches familj vill ha en begravning så måste moskén välja ut en person som leder begravningen. Familjen har ännu inte sagt något kring om de vill att deras son ska begravas eller inte.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott