Ted Cruz och Donald Trump.
Ted Cruz och Donald Trump.

Efter att Donald Trump gått till attack mot motkandidaten Ted Cruz fru tycker Cruz att affärsmannen gått för långt. "Du är en snörvlande fegis. Lämna min fru i fred, för fan", sa han under torsdagen.

Make America Awesome

Make America Awesomes attack mot Trump.

Skärmdump/Twitter

Donald Trump attackerar Heidi Cruz.

Under tisdagen stod det klart att Ted Cruz, senator från Texas, vunnit stort över motkandidaten Donald Trump i delstaten Utah. Totalt vann Cruz över Trump med 55 procentenheter. Trump kom dock att vinna stort i den något större delstaten Arizona, vilket innebar att Trump totalt sett gick hem med fler delegater. Trump är fortfarande favorit att vinna platsen som republikanernas presidentkandidat, men kom efter att förlusten i Utah gå hårt mot Cruz som är den enda kandidaten som har en chans att komma ikapp affärsmannen.

Det hela började med att organisationen "Make America Awesome" började sända en kontroversiell reklamkampanj i Utah där en halvnaken bild på Trumps fru, Melania, från ett utvik i tidningen GQ 2000 användes som argument för att hon skulle vara en dålig first lady. Detta fick Donald Trump, som verkar ha trott att kampanjen var från Ted Cruz själv, att rasa på Twitter, någonting som bland annat Vanity fair rapporterat om.

► LÄS MER:  Det här skulle hända om Donald Trump blev president

 

"Var försiktig, lyin' Ted, annars kommer jag avslöja saker om din fru", skrev han och fortsätte attackera Cruz för kampanjen trots att Cruz klargjort att han inte står bakom den.

Trump kom senare under veckan att fortsätta sina attacker mot Cruz fru Heidi, bland annat genom att retweeta en bild som underförstått handlar om att Melania Trump skulle vara snyggare än Heidi Cruz. Detta har fått Ted Cruz att gå i taket.

– Du är en snörvlande fegis, lämna Heidi i fred för fan, sa han under torsdagen till reportrar i Dane, Wisconsin.

Cruz fortsatte sin attack mot Trump genom att stämpla Trump som någon som har problem med starka kvinnor, och som någon som undviker att debattera för att inte visa sin okunskap i frågor om utrikespolitik och ekonomi.

– Det är inte lätt att göra mig sur. Men attackerar du min fru eller mina barn brister det alltid för mig, fortsatte Cruz.

Det här är inte första gången Ted Cruz rasat över att hans familj attackerats. I november publicerade Washington Post en tecknad serie som framställde Cruz döttrar som apor i koppel, en serie som efter kritik från Cruz togs ned.

– Attackera inte mina barn. Attackera inte någons barn. Lämna barnen i fred, sa Cruz då.

► LÄS MER:  Tre falska påståenden som sprids om Donald Trump

 

Donald J. Trump is scared.

Posted by Ted Cruz on Thursday, March 24, 2016
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik