Även efter en simtur fungerar mobilen som om ingenting hänt.
Även efter en simtur fungerar mobilen som om ingenting hänt.

Nya Motorola Defy är vattentät. En robust och stryktålig telefon som du slipper skämmas för.

Mobilanvändare inringas av två ytterligheter: de som bär mobilen i en läderficka på sitt skärp, och de som bär mobilen i en läderficka runt halsen. För resterande användare ter sig båda ytterligheterna lika fåniga, men det är mils skillnad mellan de två.

De förstnämnda hör till kategorin som gärna köper en stryktålig lur (den matchar deras stryktåliga arbetskläder). De senare vill hellre ha den senaste pekskärmstelefonen (som matchar deras hipsterkläder). Aldrig möts de två – förrän nu.

Motorola Defy är nämligen något så ovanligt som en stryktålig pekskärmsmobil. Den känns som en smartphone, ser ut som en smartphone, till och med fungerar som en smartphone – men den tål både stryk och vatten.

Diskreta små gummi-flärpar täcker mobilens in- och utgångar och tätar mobilen från eventuella fuktskador. De fungerar så väl att mobilen kan läggas i ett glas vatten utan att den tar skada.

Trots sin robusthet gör Motodefy, som smeknamnet på mobilen är, inte avkall på kvalitet. Lika bekväm som den känns i handen är den att använda.

Nu behöver du inte skämmas för en mobil som håller – bara läderfickan du förvarar den i.

Fyra saker vi gillar med Motorola Defy

1. Stryktålig – Motorola Defy känns bra att hålla i handen, om det beror på att den är ergonomisk eller på att du faktiskt inte behöver oroa dig för att tappa den, är oklart.

2. Kamera – 5 megapixel ligger inte i toppskiktet, men Motodefy kan ändå ta imponerande bilder. Minus för att det inte går att filma i hd.

3. Vattentålig – Trots varningslappar om att mobilen inte är ”waterproof”, bara ”water-resistant”, klarar den av att doppas i vatten utan att ta skada.

4. Reptålig – Glaset på Iphone tycks spricka lite titt som tätt och skapa fina mosaikmönster på ­baksidan av telefonen. Men den reptåliga skärmen på Motodefy är en helt annan historia.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset