Sjöström har svårt att tända till i Eriksdalshallen.
Sjöström har svårt att tända till i Eriksdalshallen.

Sarah Sjöström är en av Sveriges mest framgångsrika idrottare på 2010-talet. Men på Swim Open i Stockholm i helgen har hon inte kommit upp i den högsta nivån, tycker Sjöström själv.

Den internationella simtävlingen Swim Open avgörs i Eriksdalsbadet i Stockholm i helgen. Den största stjärnan? Hemmasimmaren Sarah Sjöström.

24-åringen simmar i alla sina favoritdistanser – 50 och 100 meter frisim samt 50 och 100 meter fjäril. Och Sjöström, som har världsrekordet i samtliga, har hittills visat hur överlägsen hon är på distanserna.

I lördagens 50 meter frisim vann hon exempelvis med hela åtta tiondelar framför tvåan.

Ändå var hon inte speciellt nöjd.

– När jag simmar här är det lite för avslappnat. När jag har förväntningar på mig och simmar mot mina största konkurrenter kan jag sätta i en extra växel. Det är segt ibland att göra det när man känner att man inte har den konkurrensen här, säger Sjöström till Radiosporten.

LÄS MER: Sörenstam hyllas – som en av de mest dominanta genom tiderna

De stjärnor som Sjöström har för vana att kriga mot, exempelvis under världs- och europamästerskapen samt OS, tävlar inte i Eriksdalshallen i helgen. En hall som hon också tränar i till vardags.

– Man har lite mer adrenalin i kroppen när man står på en stor arena jämfört med att stå i Eriksdalsbadet på bana fyra där man tränar varje dag. Men det är bra att träna på det också, att alltid kunna simma snabbt, säger Sjöström.

I sommar, mellan den tredje och nionde augusti, avgörs EM i Glasgow. Där hoppas Sjöström att hon har lite mer fart i kroppen.

– Jag känner mig väldigt uthållig, men det hjälper inte på 50 fritt. Jag vill gärna ha mer fart än vad jag har. Farten finns inte där. Men det är långt kvar till EM så det gäller att spara på krafterna.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset