Egyptens tidigare president Hosni Mubarak är "kliniskt död", rapporterade den statliga nyhetsbyrån Mena och hänvisade till läkarkällor på ett militärsjukhus i Kairo. Men militärer och säkerhetskällor förnekade hans död.

Säkerhetskällorna avvisade läkaruppgiften om att den störtade presidenten skulle vara "kliniskt död". De sade att han är medvetslös och ligger i respirator.

- Han är helt medvetslös och får konstgjord andning, sade en av säkerhetskällorna.

En annan säkerhetskälla lämnade samma uppgift och avvisade Menas rapport om att  Mubarak  avlidit.

- Läkarna försöker att återuppliva honom, sade en källa på militärsjukhuset och tillade att  Mubarak  ligger i koma och andas med respirator.

Även de egyptiska säkerhetskällorna säger att läkarna försöker hålla liv i Hosni  Mubarak . Generalen Said Abbas, som är medlem i det styrande militärrådet, sade att "varje tal om att han är kliniskt död är nonsens".

- Det är fortfarande för tidigt att säga att han är kliniskt död, sade Abbas.

Mubarak  drabbades på tisdagen av slaganfall i fängelset och flyttades på kvällen till ett militärsjukhus där hans hjärta slutade att slå, enligt uppgifter från sjukhuset.

Mubaraks placerades sedan i respirator efter att hans tillstånd drastiskt försämrats på sjukhuset. Läkare uppgav då för Mena att försöken att med defibrillator få igång hans hjärta hade misslyckats.

Även tidigare har Mubaraks hjärta stannat och läkare har då lyckats återuppliva honom.

Hosni Mobarak, som störtades i ett folkligt uppror, dömdes i juni till livstids fängelse för att inte ha förhindrat dödandet av demonstranter. Ett officiellt besked om Hosni Mubaraks hälsa kommer snart, uppger den statliga egyptiska tv-kanalen Nile TV.  

Uppgifterna om Hosni Mubaraks hälsa är fortfarande motstridiga. Enligt tv-kanalen al-Jaziras blogg får han livsuppehållande behandling på en intensivvårdsavdelning och har sin hustru vid sin sida.

Enligt BBC har folkmassor under natten samlas utanför militärsjukhuset Madi i Kairo, där Mubarak vårdas. Vissa av dem sägs vilja visa sin respekt för den störtade presidenten. Andra kom direkt från protesterna på Tahrirtorget mot landets styrande militärråd, och sades vara glada om Mubarak gick bort.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset