Claudio Ranieri (närmast) med José Mourinho under Community Shield-matchen. Arkivbild.
Claudio Ranieri (närmast) med José Mourinho under Community Shield-matchen. Arkivbild.

José Mourinho är en av två tränare som försvarat en Premier League-titel.Ett faktum han raljerar över inför lördagens möte med mästarlaget Leicester– Ett av lagen som klarat av det tränades av den sämste managern någonsin i fotbollshistorien, säger han och syftar till sig själv.

Manchester Uniteds tränare José Mourinho kritiserades hårt efter tre raka förluster på en vecka (två i Premier League och en i Europa League). Efter onsdagens 3–1-seger borta mot Northampton Town i ligacupens tredje omgång gav han svar på tal.

– Jag vet att några fotbolls-Einsteins – fotbollen är full av Einsteins – har försökt radera 16 år av min karriär, sade han till klubbens tv-kanal.

På fredagen, inför lördagens ligamöte mot regerande mästarlaget Leicester hemma på Old Trafford, skickade den 53-årige portugisen en ny känga mot etablissemanget.

– Det är väldigt svårt att försvara en titel. Se bara på historiken, väldigt få lag har klarat av det. Ett av lagen var Manchester United (under Sir Alex Ferguson) och ett lag tränades av den sämste managern i fotbollshistorien (Chelsea, som Mourinho vann ligan med 2005 och 2006).

Möter antagonisten

Mourinho och Leicesters manager Claudio Ranieri har en infekterad historia. Mourinho kallade Ranieri för "en förlorare" när han ersatte italienaren som tränare för Chelsea. Ovänskapen fortsatte senare när både tränade lag i italienska serie A. Men stridsyxan är nu nedgrävd.

– Det är förhistoriskt, för länge sedan. Jag älskar rödvin, och om han frågar så tar jag gärna ett glas med honom, säger Ranieri och hyllar sin tränarkollega.

– Han är en stor tränare, intelligent och en fantastisk person, säger Ranieri.

Tidigare har Manchester Citys Pep Guardiola och Watfords Walter Mazzarri glömt gamla oförrätter med Mourinho.

Martial skadad

Mot Leicester tvingas Manchester United klara sig utan franske yttern Anthony Martial på grund av den vadskada han ådrog sig mot Watford (1–3) i ligan förra helgen. Leicester har polske försvararen Marcin Wasilewski avstängd efter ett rött kort i tisdagens ligacuputtåg mot Chelsea (2–4 efter förlängning).

Svenske stjärnanfallaren Zlatan Ibrahimovic väntas starta för United, sedan han börjat på bänken ligacupmötet med Northampton. Ibrahimovic gjorde det avgörande 2–1-målet mot Leicester när lagen möttes i Community Shield i augusti.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset