Manchester Uniteds forward Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild.
Manchester Uniteds forward Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild.

Zlatan Ibrahimovic missade klubbrekordet.Men han jublade ändå.För Manchester United tog tredje raka segern i ligan efter ett mål på tilläggstid av inbytte Marcus Rashford.

Han avgjorde Community Shield-matchen mot Leicester.

Han nätade i ligapremiären mot Bournemouth.

Han gjorde två mål i hemmadebuten mot Southampton.

Att som nyförvärv i Manchester United göra mål även i fjärde tävlingsmatchen hade inneburit ett tangerat klubbrekord för Zlatan Ibrahimovic, då bara Jimmy Hanson gjort det tidigare i klubben – och det var 1924.

Fast närmare än en nick över i den tionde minuten och ett avslut utifrån mitt i den andra halvleken kom inte den svenske anfallsstjärnan.

Seger med 1–0

Ibrahimovic lämnade den blöta planen i Hull mållös – men det gjorde inte laget. 1–0 kom i den andra tilläggsminuten.

– Vi gjorde allt för att vinna, sade Manchester Uniteds tränare José Mourinho efter tredje segern på lika många ligamatcher.

– När du gör mål i 90:e-någonting pratar man alltid om tur men faktum är att vi förtjänade det.

Manchester United tryckte på ordentligt i slutskedet av matchen och inhopparna Henrich Mchitarjan och Marcus Rashford bidrog till att offensiven stärktes de avslutande 20 minuterna.

Rooney spelade fram

Och det var just Rashford – som fyller 19 år i oktober – som tryckte in matchens enda mål. Detta efter att kaptenen Wayne Rooney hade tagit sig runt på kanten och skickat in bollen framför mål.

– Vi var så intensiva i våra anfall att jag hela tiden trodde att målet skulle komma. Jag ger samtidigt cred till Hull...deras spelare kan inte göra mer än de gjorde, sade Mourinho.

Hans tränarkollega i Hull, Mike Phelan:

– Vi frustrerade dem ibland. I slutändan är det en brist på koncentration, den lilla detaljen.

Nu väntar landslagsuppehåll för lagen. Manchester Uniteds nästa match är på hemmaplan – mot Manchester City den 10 september.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset