"Vi är en kandidat till att vinna titeln", säger José Mourinho inför Premier League-premiären. Arkivbild.
"Vi är en kandidat till att vinna titeln", säger José Mourinho inför Premier League-premiären. Arkivbild.

Förra säsongen slutade med en femteplats i Premier League och missat Champions League-spel.I år har José Mourinho andra planer för Manchester United.– Vi går för titeln, säger "The Special One", inför premiären.

Till skillnad från andra klubbar vågar Manchester United stå för sitt mål, enligt José Mourinho.

– Många lag tror att de kan vinna, men de väljer att spela defensivt i media, säger han på fredagens presskonferens enligt brittiska medier.

– Vi känner att vi är en kandidat till att vinna Premier League. Om det i slutet av säsongen är någon annan klubb som vinner titeln för att de är bättre än oss, så okej – sådan är fotbollen. Men just nu tycker jag inte att Man United kan säga något annat, vi ska kämpa för titeln.

Manchester United möter Bournemouth på bortaplan i Premier League-premiären på söndag. Utan en avstängd Paul Pogba, men med Zlatan Ibrahimovic och en trupp utan skador.

Bournemouth var nykomlingar och debutanter i Premier League förra säsongen och höll sig kvar på en 16:e plats i tabellen när säsongen var slutspelad. Men Mourinho har respekt för motståndet.

– Det är ett bra och stabilt lag. De har samma spelare och ledare år efter år, de ändrar inte sin stil. De kommer säkert att göra det tufft för oss,

På presskonferensen kommenterade Mourinho även utlåningen av den belgiske anfallaren Adnan Januzaj till Sunderland.

– Han passar in i mina planer, det är därför han lånas ut till en Premier League-klubb. Om jag inte hade brytt mig kunde jag ha skickat honom till Dortmund. Jag vill ge honom möjligheten att utvecklas. Förhoppningsvis går allt bra, för jag vill ha tillbaka honom.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset