Förhandsfavoriten Faze kammade hem segern i årets sista Counter strike-turnering. Men det blev långt ifrån så lätt som det från början såg ut att bli.

Visst tisslades det och tasslades om Mousesports inför turneringen. Flera experter och spelare benämnde dem som det lag med mest skrällpotential i startfältet. Och det skulle visa sig vara mer sant än de nog själva egentligen trodde.

Det blev en kamp om övertiderna. På Nuke lyckades Mousesports precis undvika den och plockade hem vinsten med 16–14. Och på den jämna vägen fortsatte det. Inferno togs till dubbel övertid innan Faze kunde jämna ut ställningen och tvinga fram en tredje karta… som även den gick till övertid. Efter mycket om och men kunde Faze stänga Mirage och därmed också vinsten i Esports Championship Series.

Resultat Faze–Mousesports

Nuke 14–16
Inferno 22–18
Mirage 19–17

LÄS MER: Guardians kritik mot truppreglerna: Urholkar glädjen att vinna majorn

Med det konstaterat är det inte Faze vinst som kommer gå till historien utan snarare det motstånd som Mousesports bjöd på.

Det fina resultatet för laget som har ny spelartrupp sedan i slutet på sommaren båda gott för framtiden. Finland som i dag inte har mycket att hänga i julgranen när det kommer till den här nivån av CS kan också glädjas lite extra åt att Miikka ”suNny” Kemppi var helt makalös.

Mousesports går ifrån detta år med en finalförlust som egentligen bara är en vinst för laget. Mousesports är utan tvekan ett lag att hålla koll på under nästa år.

Det här är Mousesports

Chris ”chrisJ” de Jong
Tomáš ”oskar” Šťastný
Robin ”ropz” Kool
Miikka suNny”” Kemppi
Martin ”STYKO” Styk
Sergey ”lmbt” Bezhanov (coach)

LÄS MER: Sjukhus öppnar mottagning för datorspelsberoende

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset