MP-ledare: CIA sprayar Sverige med virus De här spåren innehåller gifter och virus som ska ändra klimatet, om man får tro Pernilla Hagberg.
MP-ledare: CIA sprayar Sverige med virus De här spåren innehåller gifter och virus som ska ändra klimatet, om man får tro Pernilla Hagberg.

CIA sprider moln av tungmetaller och virus för att kontrollera vädret i Sverige. Det menar gruppledaren för Miljöpartiet i Vingåker, skriver Katrineholmskurien.

Pernilla Hagberg reagerade på en bild i tidningen som föreställde kondens efter flygplan på himlen. Enligt henne rör det sig om så kallade chemtrails: Moln av kemikalier och virus.

– Det är så störande, på en klarblå himmel så ser man dem och de ligger kvar hela dagen. Sedan blir det ingen mer sol den dagen, säger hon till Katrineholmskuriren

Hagberg vet inte exakt vem som ligger bakom strecken, men tror att syftet kan vara att öka kontrollen över mat- och råvarupriser. 

– Det är något som styrs från USA och Ryssland. Det har med det militära att göra, CIA och NSA (Amerikanska underrättelsetjänster reds. anm), säger Pernilla Hagberg. 

Till Aftonbladet säger gruppledaren att hon uttrycker åsikterna som privatperson, men ändå vill verka för att stoppa "chemtrails" om hon blir invald på nytt. 

– Till att börja med måste vi få teknikerna på flygplanen att sluta sätta in de här behållarna. Allt handlar om att våga bortse från sin rädsla.

Den vedertagna förklaringen är att strecken i luften består av kondens från flygplansmotorer, utan tillsats av virus och kemikalier. Det är däremot omtvistat om strecken kan påverka vädret. Enligt en forskare, David Travis, höjdes temperaturen med en grad dagarna efter 11 september 2001 på grund av att inga flygplan tilläts lyfta.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset