MTV valde Sverige – för midsommarljusets skull
MTV valde Sverige – för midsommarljusets skull

Nelly Furtado, rapparen B.o.B, schlagervinnaren Loreen och Tove Styrke. I kväll riktas en halv miljard ögonpar mot lilla Göteborg.

Det svenska midsommarljuset är anledningen till att MTV valde Göteborg för jättekonserten – och kanske kan det bli en sillbit för världsartisterna. Natten mot midsommarafton blir inte lik någon annan natt i Göteborg när jättespektaklet MTV World Stage anlänt till stan med två mil kabel, hundratals meter vitt kamouflagenät, tolv kameror och en helikopter.

– Helikopterkameran är så att man kan få bra scener över Göteborg, säger Peter von Satzger, presschef på MTV Sverige.

När världsstjärnorna ställer sig på scenen på Götaplatsen är det första gången som tv-kanalens turnerande konsert sänds från Sverige. Och dragplåstret Nelly Furtado kommer att bli fantastiskt, lovar von Satzger.

– Jag har sett henne vid två internationella spelningar och hon har varit helt otrolig. Hon är magisk på scenen.

Inför kvällen har Furtado, som flyger in i dag, begärt att en specifik Göteborgsfrisör ska göra hennes hår, men vem frisören är vill MTV inte avslöja. Dock står det klart att artistens barn följer med till Göteborg och kommer att hålla till i logerna som ligger inne i Konserthuset.

– B.o.B är kanske inte så känd i Sverige, men han är jättekänd utomlands. Han är nära vän med Eminem som också hjälpt honom med hans låtar och den här melodiösa rappen, säger Peter Satzger. Han är en artist som håller på att ta över         Europa. 

Efter konserten hoppas MTV att Nelly Furtado och B.o.B har lust att fira lite svensk midsommar. Vid tidigare konserter har det hänt att stora artister minglat på efterfesten.

– Jag vet att de har haft ett väldigt stort intresse just för midsommar och midsommartraditioner i Sverige. Och det hoppas vi väl att vi ska kunna slänga till dem lite sill och se vad de tycker.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset