57-åriga David Nessle säger att boken innehåller "betatestad humor".
57-åriga David Nessle säger att boken innehåller "betatestad humor".

Viralgranskaren grundades i mars 2014. Ett år senare startade ett Twitterkonto med namnet Muralgranskaren. Nu har mannen bakom kontot gett ut en bok – samma vecka som Viralgranskaren.

Via Twitterkontot Muralgranskaren har David Nessle, 57 år, i tre års tid publicerat kommenterade muralmålningar och annan konst till sina följares stora nöje.
Det började som en parodi på Viralgranskaren.

– Jag tänkte att ett tiotal av mina kompisar skulle följa mig. Men efter bara några veckor hade jag flera hundra följare, efter en månad tusen. Följarna bara rasade in, säger David Nessle.

Du har ju publicerat ett par tusen inlägg, är det svårt att komma på dem?

– Man tittar runt bland bilderna och det uppstår en märklig alkemi mellan bilden och tankarna. Plötsligt dyker det upp något som jag tycker är roligt, då testar jag om någon annan tycker det och det gör de också ganska ofta.

LÄS MER: Serietecknaren David Nessle kommer ut som Muralgranskaren

Vad kan den som läser boken förvänta sig?

– Försäljningsargumentet är att det är betatestad humor. Jag har gjort humor i 30 år, men jag har aldrig tidigare haft lyxen att kunna se exakt hur roligt det är. Jag har tagit med dem där Twitter och jag är överens om att det var jäkligt roligt. Dessutom har Nina Hemmingsson, som har varit min redaktör, också varit med och valt, säger David Nessle.

Boken ”Muralgranskaren” gavs ut förra veckan. Samma vecka som ”Viralgranskarens handbok”.

– Det var en härlig konvergens. Det var absolut inte planerat från någon sida.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset