När Murat Erdal såg flickan på gallret över tågspåren reagerade han direkt. Han höll om henne tills polisen kom. ”Det känns som det satt i ryggmärgen”

Vid Flemingsberg pendeltågstation såg fritidsledaren Murat Erdal, 20, hur en flicka var på väg att hoppa från en gångbro ner på spåren.

– Jag förstod direkt, jag visste direkt vad det handlade om. Det känns som det satt i ryggmärgen, säger han till Metro.

Flickan, som han gissar var i 17-årsåldern, hade tagit sig utanför brons skyddsstängsel och befann sig på det galler som skyddar mot spåren. Murat Erdal sprang genast fram till tjejen och lade först sin hand på hennes axel och försökte övertala henne om att komma tillbaka. Sedan lyckades han få tag om henne.

– Jag försökte krama henne, och försökte prata med henne. Men hon svarade inte alls. Då märkte jag att hon blödde från handen, och att hon skurit sig.

Han jobbar som fritidsledare för projektet Tillsammans för Flemingsberg och var den 9 mars på plats vid stationen för att dela ut flygblad. När han åkte upp för rulltrappan fick han syn på flickan och hann inte ens tänka innan han reagerade. När han väl satt och höll om henne uppmanade han sin kollega att ringa polisen. Samtidigt bad han andra personer på plats hämta papper, som han kunde trycka mot hennes skadade hand.

Det tog inte mer än fem till tio minuter innan polisen var på plats, men det kändes som mycket längre tid berättar han.

– Det kändes som en evighet, det kändes som hur lång tid som helst. Jag bara pratade och pratade men fick inget svar tillbaka. Jag tänkte: ”Jag ska inte släppa henne, jag kommer inte släppa henne oavsett vad som händer”.

Polisen som hämtade flickan sa att han hade agerat helt rätt innan de förde flickan till sjukhus. Han har fått mycket positiv respons på sitt agerande.

– Efter hur stort det här blivit, så känns det verkligen som att jag gjorde en stor grej, det känns stort inombords.

Flickan ska nu ha fått behandling.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset