Andy Murray under ett träningspass i Rio.
Andy Murray under ett träningspass i Rio.

Andy Murray är på plats i Rio de Janeiro för att försvara sitt OS-guld.Alla tunga återbud har gjort uppgiften enklare.Men tro inte att den brittiske världstvåan jublar för det.

– Det är synd att de inte är här, men det är fortfarande ett starkt startfält, sade Andy Murray till ESPN efter sitt första träningspass i Rio.

Precis som herrarnas golfturnering har tennisen drabbats av ett stjärnfall i OS. Av världens tio bästa herrspelare saknas hälften när turneringen startar på lördag.

Sista veckan har schweizarna Roger Federer och Stan Wawrinka båda tackat nej på grund av skador. Rafael Nadal gav till slut klartecken, men spanjoren har inte spelat sedan i maj och formen är svårbedömd.

Det gör den färske Wimledon-vinnaren Murray till storfavorit tillsammans med världsettan Novak Djokovic från Serbien.

– Det var otur med Roger och Stan. Det är två stora spelare som kan vinna tävlingar som den här, sade Murray.

Inte rädd för zika

Tomas Berdych, Tjeckien, och Milos Raonic, Kanada, angav båda zikaviruset som orsak när de hoppade av OS. Murray är inte rädd för viruset som kan smitta via sex och orsaka fosterskador.

– Jag pratade med min doktor och försäkrade mig om att allt är okej. Förhoppningsvis får jag inte så många myggbett. Jag tror inte heller att det är den värsta tiden på året, sade Murray.

Minns Peking

Andy Murray debuterade i Peking 2008 och gör nu sitt tredje raka OS.

– Hela atmosfären är annorlunda (i ett OS). Du är omgiven av världens bästa idrottare och du vill göra bra ifrån dig inför ditt land och dina lagkamrater.

– Jag minns Peking... trots att jag inte gjorde särskilt bra ifrån mig var det härligt att vara omgiven av de bästa idrottarna från mitt land och se dem komma tillbaka med medaljer.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset