Ett av Air Frances plan som fick om dirigeras till Salt Lake City efter bombhot.
Ett av Air Frances plan som fick om dirigeras till Salt Lake City efter bombhot.

En familj i amerikanska Baltimore slängdes under tisdagskvällen av ett plan. Anledningen ska ha varit att familjen läste om terrordåden i Paris på telefonen. En kvinna uppmärksammade detta och meddelade flygpersonalen som valde att vända planet.

En muslimsk familj slängdes under tisdagskvällen av från ett plan i amerikanska Baltimore. Planet skulle till Chicago och anledningen till att familjen slängdes av ska ha varit att familjen läste nyheter om dåden i Paris på sina telefoner, skriver brittiska Daily Mail.

En kvinnlig resenär som uppmärksammade familjens nyhetsläsande blev misstänksam och meddelade flygpersonalen innan hon tog sin dotter och sprang längst ner i planet med henne.

När kaptenen blev informerad av besättningen valde han att vända tillbaka till terminalen på flygplatsen. Därefter greps familjen av säkerhetspersonalen.

►LÄS MER: Inga fler flygplan ska försvinna

Några timmar senare släpptes de utan några misstankar. USA är efter terrordåden i Paris på helspänn och händelsen i Baltimore är en i raden av uppmärksammade händelser i landet.

Bland annat har två plan till Paris från Chicago respektive Los Angeles, blivit omdirigerade och tvingats landa i Nova Scotia i Kanada och Salt Lake City efter att bombhot inkommit.

Även flygplatsen i Chicago drabbades häromdagen av ett bombhot och fick därför stängas ner när polisen kallades till platsen.

►LÄS MER: Solstormar stoppade flygtrafiken

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset