Attacken inträffade i Talata Mafara i norra Nigeria.
Attacken inträffade i Talata Mafara i norra Nigeria.

En uppretad folkmassa har dödat åtta människor i samband med att de brände ned ett hus i Talata Mafara i norra Nigeria. Upprinnelsen till det lynchartade massmordet är att en kristen student påstås ha yttrat sig nedlåtande om profeten Muhammed.

Lynchmobben, bestående av muslimska studenter, blev rasande för att en kristen skolkamrat hade fällt påstått negativa kommentarer om islams grundare, och gick till attack. Offret fick hjälp av en förbipasserande muslim som hjälpte den kristne studenten att ta skydd på en polisstation. De muslimska studenterna begav sig då till den förbipasserande mannens hus, där åtta människor befann sig, och brände ned det.

– Åtta personer dödades i huset av en mobb, på grund av den påstådda hädelsen, säger polistalespersonen Shehu Mohammed till nyhetsbyrån AFP.

Mannen som räddade studenten och hans fru är inte bland de döda, enligt polisen.

Polisen i staden har infört utegångsförbud och skolan där studenterna gick har stängt för att undvika våldsamma sammandrabbningar.

Nigeria är Afrikas mest folkrika land, med ungefär lika stor kristen och muslimsk befolkning. Etniska och religiösa strider har skördat tusentals dödsoffer de senaste åren.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset