Omar Mustafa, ordförande för Muslimska förbundet i Sverige, och OIC:s generalsekreterare Iyad Madani.
Omar Mustafa, ordförande för Muslimska förbundet i Sverige, och OIC:s generalsekreterare Iyad Madani.

Efter attackerna i Paris går den Islamska konferensen (OIC), med 57 medlemsstater, ut och fördömer terrorismen. På samma sätt fördöms den från Sveriges Islamiska förbund. – Denna ondska måste stoppas, säger förbundets ordförande Omar Mustafa.

Efter attackerna i Paris, fredagen den 13 november, går den Islamiska konferensorganisationen (OIC) ut och uppmanar till gemensamma åtgärder mot terrorism och fördömer attacken i Paris, som dödade minst 129 människor. Dagen innan uttalade de ett liknandefördömande mot attacken i Beirut som skördade över 40 liv.

OIC har 57 medlemsstater och är världens näst största organisation för internationella regeringssamarbeten. Organisationens generalsekreterare Iyad Madani sa i ett uttalande att det internationella samfundet gemensamt bör bekämpa terrorismen som har blivit en "ärkefiende till mänskligheten i stort".


►LÄS MER: Facebook kritiseras: Visar stöd för Frankrike men inte för Libanon

Extremistgruppen Islamiska staten (IS) har tagit på sig attentatet i Paris, där flera gärningsmän attackerade en rad välbesökta platser i den franska huvudstaden, och minst 129 personer har bekräftats döda.

Dagen efter attacken gick Sveriges Islamiska förbund också ut med ett starkt fördömande av attacken.

”Den hatfulla terrorn och det ondskefulla massdödandet har nått Paris, igen. Denna ondska måste nu stoppas, bekämpas och förebyggas”, säger Omar Mustafa, ordförande på förbundet.

"Denna terror är hänsynslös och drabbar alla oavsett bakgrund, religion eller nationalitet. Vi måste därför stå enade och förstå vad terroristerna vill åstadkomma med deras dåd och istället kämpa mot den värld de vill skapa. Terrorn får aldrig sätta agendan."

►LÄS MER: Detta innebär undantagstillstånd

Världen vaknar återigen till ett terrorattentat som direkt riktades mot civila och oskyldiga för att sprida skräck och g...

Posted by Islamiska Förbundet on  Saturday, November 14, 2015
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset