Vitalij Mutko.
Vitalij Mutko.

Den ryska OS-truppen har krympt från 387 till 266 idrottare efter dopningsavstängningarna.Simmaren Vladimir Morozov har överklagat beslutet att stoppa honom till Cas – som första idrottare efter att IOK lämnat avgörandet till specialidrottsförbunden.

Rysslands idrottsminister Vitalij Mutko gav på lördagen en uppdatering gällande den ryska truppen inför OS i Brasilien.

– Som läget ser ut nu på morgonen så kan jag meddela att vi kommer att vara representerade i 29 av 34 discipliner, med 266 personer, sade Mutko i en intervju med sportkanalen Match-TV.

Initialt bestod den ryska OS-truppen av 387 tävlande, men därefter har över 100 – däribland 67 friidrottare – stoppats efter antidopningsbyrån Wadas rapport om landets statsunderstödda dopning.

Internationella olympiska kommittén IOK valde att inte stoppa ryskt deltagande i OS, och lämnade i stället avgörandet till respektive specialidrottsförbund.

Mutko sade också att han förväntar sig ett slutgiltigt besked gällande den ryska simtruppen – där än så länge 26 av 35 uttagna har fått klartecken – på lördagen. Vladimir Morozov, en av de avstängda simmarna, överklagade på lördagen som första idrottare beslutet till idrottens skiljedomstol Cas.

Morozov tog OS-brons i London och VM-silver på hemmaplan i Kazan förra året, båda gångerna på 4x100 meter fritt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset