Två av housevärldens mest kända namn slår sig samman lagom till Summerburst 2015. Där gör housestjärnorna Albin Myers och John Dahlbäck sin första officiella spelning med en helt ny låt.

I dag kan Metro avslöja att houseprofilerna Albin Myers och John Dahlbäck kommer att göra sin första officiella Sverige-spelning tillsammans under Summerburst Göteborg och Stockholm under namnet Myback (en kombination av bådas efternamn). De har även gjort den officiella Summerburst-låten "Vibe", som släpps på Spotify i dag, tillsammans med sångerskan ILY.

– Vi började skriva en låt på måfå, men efter ett tag insåg vi att den skulle passa väldigt bra på Summerburst. Låten står för svensk melankoli blandat med stor eufori och handlar om hur vi fryser på vintern och lever upp under sommaren, säger Albin Myers.

Han fick sitt stora genombrott 2009 när han gjorde en house cover på Foo Fighters låt ”Times like these”. Sedan dess har han turnerat runt i världen och hunnit samarbeta DJ-stjärnor som David Guetta, Avicii och Tiësto. Han och housekollegan John Dahlbäck lärde känna varandra när Albin fick i uppdrag att göra en remix av en av Johns låtar 2008. John har benämnts som en av de mest talangfyllda svenskarna i genren och har ett flertal produktioner bakom sig, till exempel ”Hustle up”, ”Everywhere” och ”Blink”. John spelade på Summerburst första gången 2011, Albin 2012. 

– Det var en euforisk känsla. Jag har varit där varje år, även de år jag inte själv spelat på festivalen, och stämningen är alltid fantastisk, säger Albin Myers.

Just nu jobbar houseduon i studion med nya spår.

– Vi kompletterar varandra bra. Jag är snabb i studion och Albin är mer noggrann. Det kommer att bli väldigt roligt att spela tillsammans på Summerburst i sommar, säger John Dahlbäck.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset