Cykelleden har stängts av efter attacken. Bilden är ett montage av arkivbilder.
Cykelleden har stängts av efter attacken. Bilden är ett montage av arkivbilder.

Kameror och fällor har satts upp för att hitta björnen som i onsdags slog ner och dödade en cyklist i närheten av Glacier nationalpark i Montana rapporterar CNN.

Två cyklister cyklade tillsammans längs U.S. Highway 2 i Montana när en grizzlybjörn gick till attack uppger CNN. En av cyklisterna, en 38-årig man, slogs ner från sin mountainbike. Den andra cyklisten undkom björnen och skyndade efter hjälp.

Men 38-åringens liv gick inte att rädda och han dödförklarades på platsen. Som en försiktighetsåtgärd har cykelleden som de befann sig på stängts av. Händelsen inträffade i onsdags och myndigheterna söker fortfarande efter björnen.

Området är känt för att ha många svart- och grizzlybjörnar. Den senare är mycket större och den 38-åriga mannen tros ha attackerats av just en grixxlybjörn. Utredare har samlat dna spår från platsen i ett försök att identifiera björnen, de har också satt upp fällor och kameror i ett försök att fånga björnen. Om björnen kommer avlivas eller inte när det hittats är oklart.

► LÄS MER: Björn krockade med björn

► LÄS MER: Kvinna attackerades av en björn – dödades av sin man

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott