Piotrs sambo och barn utsattes i går för en vargattack. – Det är en varningsklocka, säger han.
Piotrs sambo och barn utsattes i går för en vargattack. – Det är en varningsklocka, säger han.

Kvinna med litet barn utsattes för vargattack utanför Norrtälje. Vargarna dödade hunden – men skrämdes iväg av kvinnans skrik. "Nästa steg blir att någon råkar illa ut".

Plötsligt dök en varg upp, högg hunden över nacken och släpade ut den i skogen. Ännu en varg visade sig – och började springa mot kvinnan och hennes lilla dotter i barnvagnen.

Vargattacken ägde rum i går förmiddag när kvinnan tog en promenad nära hemmet i Rörmossen, utanför Riala i Uppland.
– Hon lyckades ta upp vår dotter i famnen och värjde sig med barnvagnen, samtidigt som hon skrek och viftade med armarna. Då tvärnitade vargen, precis framför vagnen, berättar Piotr, kvinnans sambo och pappa till den knappt 1,5-åriga flickan.

Kvinnan chockades men kunde berätta för sambon och polisen om det inträffade. Rester av den döda hunden, en wachtel, hittades senare av länsstyrelsens rovdjursexperter, som också kunde bekräfta att det verkligen rörde sig om en vargattack.

Enligt länsstyrelsen finns för närvarande två vuxna vargar i Rialareviret mellan Norrtälje och Åkersberga, och för ett år sedan föddes fyra valpar. De senaste två åren har fem hundattacker rapporterats från området. Tre hundar har dödats.

Enligt forskare attackerade vargarna troligen hunden för att försvara sitt revir, då de normalt är skygga för människor

Men Piotr är inte nöjd med den förklaringen.
– Att hundar stryker med händer, men de här vargarna anföll människor. Det är en varningsklocka – nästa steg blir att någon råkar illa ut, säger han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset