Lag blå blev vinnare i den skandinaviska varianten av realityserien Gamerz. Nu blickar seriens skapare ut mot Europa.
Lag blå blev vinnare i den skandinaviska varianten av realityserien Gamerz. Nu blickar seriens skapare ut mot Europa.

I maj stod det klart vilka fem spelare som kammade hem titeln i den skandinaviska varianten av Gamerz. När realityserien nu letar efter nya stjärnor riktar man blicken ut mot hela Europa.

Nu växlar realityserien Gamerz upp. Efter en säsong med skandinaviska deltagare riktas konceptet nu ut mot hela Europa.

Seriens producent Robert Jönsson, som tidigare jobbat med stora produktioner som Big Brother och Paradise Hotel, berättar att gensvaret redan tidigt har varit enormt.

– Vi har redan fler ansökningar än vad vi hade totalt förra säsongen. De strömmar in från hela världen. Men framförallt från Europa, säger han.

LÄS MER: Segervrålet efter vinsten i Gamerz finalrysare

Tanken med den europeiska varianten är densamma som i den skandinaviska. Nästa professionella Counter strike-lag ska utses. Och alla har chansen att knipa en plats i realityserien där fem proffskontrakt står på spel.

– Det kommer inte att se exakt likadant ut i alla detaljer men grunden är densamma om drömmen att lyckas. Att börja en resa mot toppen. Det kommer vara lite andra twister som gör det ännu mer intressant, säger Robert Jönsson.

Skandinavien är rikt på talanger när det kommer till Counter strike. Men när realityserien nu öppnar upp för Europa blir det fler sökande och större konkurrens. Och även serien ska bli en större utmaning för deltagarna.

LÄS MER: Jesper ”JW” Wecksell om brorsans succé i Gamerz

– Det kommer att bli ännu tuffare. Ännu mer kommer stå på spel. Däremot vi vill behålla humorn och det lättsamma från den första säsongen. Men grunden ska vara seriös och den ska vi inte flamsa bort, säger Robert Jönsson som även utlovar fler internationella gästspel i realityserien, men inte vill säga mer än så…

Spelarna kommer precis som i den tidigare säsongen att bo tillsammans i ett gaminghus. Var huset kommer ligga är fortfarande oklart, men ur produktionssynpunkt finns det ingen egentlig anledning att flytta från Sverige enligt Jönsson.

Den europeiska versionen av serien har premiär senare under året.

LÄS MER: Gamerz-lagets tunga förlust på Dreamhack: ”mest besviken på mig själv”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset