Nätmysteriet om mannen som reklamerade sin fru De här bilderna ska föreställa frun före och efter operationerna. 
Nätmysteriet om mannen som reklamerade sin fru De här bilderna ska föreställa frun före och efter operationerna. 

ABC News rullade ut den här bilden på Jien Feng i sitt inslag förra året.

För nästan exakt ett år sedan spreds den udda nyheten om en kinesisk man som reklamerade sin fru. Medier över hela världen skrev om händelsen, så även Metro. Nu har frågetecken om historiens äkthet framkommit.

Kinesiske Jian Feng ska ha gift sig med en kvinna som innan de träffades undergått ett flertal skönhetsoperationer. När deras första barn föddes såg det varken ut som Jian Feng eller hans fru, vilket fick mannen att kräva ett DNA-test. 
 
Det var i det skedet som det avslöjades att frun opererat sig för närmare en miljon kronor för att bli mer attraktiv. Det barn som Jian Feng inte tyckte sig känna igen var alltså lik hans fru före skönhetsoperationerna. 
 
Äktenskapet slutade i skilsmässa och efter beslut i kinesisk domstol fick frun då betala maken i runda slängar lika mycket som hon lagt ner på skönhetsoperationerna. 
 
Nyheten fick stor spridning både i världsmedia och i sociala medier, där många tog ställning för mannen som man menade hade förts bakom ljuset. 
 
Nu har nya uppgifter framkommit som gör gällande att historien kan ha varit felaktig, eller i alla fall mycket äldre än vad som tidigare trotts, enligt Huffington Post
 
Redan 2004 spreds nyheten utan bild via den kinesiska nyhetsbyrån China Daily, där den plockades upp av bland andra den sydafrikanska nyhetssajten IOL
 
I dagarna har nyheten börjar cirkulera igen, nu med en annan bildsättning än den som spreds för ett år sedan. Den bilden kan spåras till en reklam för en plastikkirurgiklinik i Taiwan som spreds för ett år sedan. Texten kan översättas till ”Det enda du behöver oroa dig för efter plastikkirurgi är hur du ska förklara för dina barn”. 
 
Vad som är sant och inte i historien om Jian Feng är ännu oklart. Kinesiska myndigheter har inte bekräftat eller dementerat uppgifterna.

Den här bilden som nu börjat spridas tillsammans med nyheten om Jian Feng kan spåras till en taiwanesisk skönhetsklinik och förestället i alla fall definitivt  inte Jian Feng och hans fru.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset