Är det på riktigt eller är det en pr-kupp? Oavsett har en påstådd nätbutik väckt stark kritik de senaste dagarna. Enligt deras webbsida ska de nämligen endast sälja kläder i storleken ”size zero”.

Nätbutiken Miss Skinny, som bara ska sälja kläder i storlek 32, så kallat ”size zero,” ska öppna i Sverige på torsdag. Det uppger de på sin webbsida. Där skriver de att det är för att möta den ökade efterfrågan som nu dyker upp på marknaden, enligt de själva. Som slogan har de ”Do you fit in?”, som efterföljs med en text där de förklarar att kompromisser aldrig har en plats när det kommer till mode, att de aldrig tänker be om ursäkt och att de säger adjö till det normala.

Om företaget är på riktigt är svårt att avgöra. Domännamnet registrerades i juni från en adress i Florida. Det telefonnummer som angavs när domänen köptes är dock inte i bruk längre. Oavsett väcker de upprörda känslor. 

På Miss Skinnys Facebooksida låter sig kritiken inte vänta. ”Är det här ett skämt? Ni är bland det vidrigaste jag sett”, ”Fyfan vad vidriga ni är, vem kom på detta idiotiska koncept? Du borde skämmas!” skriver personer som klickat sig in på sidan. 

Karin ”Kakan” Hermansson, som närmast var programledare under castingen i ”Idol”, delar med sig av sin ilska på sin blogg:  ”Det här handlar om att det faktiskt kommit ett äckligt företag som riktar sig mot en ätstörd skara, en ganska stor sådan. Det här är så jävla stört. Vad tycker ni? Tycker ni det här är fräscht eller vidrigt?”

Även radioprofilen Kitty Jutbring är förbannad. På sin blogg har hon lagt upp en skärmdump på sajten och skrivit: ” Vad fasen ska jag säga? Jag är chockad men inte förvånad”

Frisk och Fri, riksföreningen mot ätstörningar, har också reagerat på det som står på webbsidan. ”Det var inte länge sen en modellagentur raggade modeller utanför en ätstörningsklinik och modellerna i reklamen blir magrare och magrare. Det här är inte okej. Hur ska vi någonsin kunna tro på att vi duger som vi är?” skriver de.

När Metro når personerna bakom webbsidan svarar de inte på några frågor utan hänvisar till presskonferensen på torsdag.

Berns bekräftar: Miss Skinny finns

Företaget håller ett event på Berns på torsdag, men vilken verksamhet det handlar om är oklart.

Miss Skinny har bjudit in till en pressvisning på Berns i Stockholm klockan 10 på torsdag. Detta bekräftas av Daniel Ogalde som är pr-ansvarig på Berns.

– Det är ett företag som heter Miss Skinny som har bokat ett event hos oss. Har du frågor kring dem kan jag bara hänvisa direkt till dem, vi står bara för lokalen, säger Daniel Ogalde till Metro.

Ogalde meddelar att Berns inte har arbetat med Miss Skinny tidigare, men han vill varken kommentera företagets verksamhet eller eventet på torsdag.

– Det är en kund till oss och vi har som policy att inte avslöja sådant om våra kunder, säger Daniel Ogalde.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset