Minst fyra personer har dött i en åkattraktion i nöjesparken Dreamworld i staden Gold Coast i Australien.
Minst fyra personer har dött i en åkattraktion i nöjesparken Dreamworld i staden Gold Coast i Australien.

Efter att fyra personer omkommit i en åkattraktion på nöjesfältet Dreamworld i Australien stängs parken på obestämd tid. Polisen utreder nu vad som orsakat olyckan.

Enligt parkens chef jobbar de tillsammans med polis och räddningstjänst för att fastställa vad som orsakat olyckan. Det finns fortfarande inga uppgifter om exakt vad som gick fel med attraktionen på nöjesfältet i staden Gold Coast.

De omkomna är två män och två kvinnor mellan 30 och 40 år. Räddningspersonal på plats uppgav att det verkar som att två av personerna har slungats ur vagnen och två har fastnat i attraktionen, men fler detaljer vill de inte ge.

Tidningen Sydney Morning Herald rapporterar att händelsen fångades på nöjesparkens övervakningskameror. Bilderna kommer att användas som en del av polisens utredning. Polisen sade också att det skulle ta flera timmar att flytta kropparna och att man kan komma att behöva tung utrustning.

En besökare säger till tidningen att attraktionen i fråga, Thunder River Rapids, hade varit trasig tidigare under dagen.

Gold Coasts borgmästare Tom Tate har uttalat stöd för de omkomnas familjer och sagt att det är en sorglig dag för alla.

ABC
Dreamworld i staden Gold Coast i Australien.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset