Nadal Broline tillhör en av landets mest lovande travhästar.På lördagen tog han 15:e segern i 21:a starten på Jägersro.Det var första starten i Gulddivisionen och han visade väldigt bra klass när han vann på 1.10,1 över kort distans.

Ulf Ohlsson satt i sulkyn vilket han gjort i de flesta starter.

– Det är en fantastiskt bra häst och väldigt härlig att köra. Nadal Broline har ett jättefint steg och man känner inte riktigt hur fort det egentligen går. Dessutom har han hjärta och lungor utöver det vanliga, sade Ohlsson.

Tränaren Reijo Liljendahl har alltid haft höga tankar om sexåringen som debuterade för drygt två år sedan. Tyvärr har Nadal Broline haft problem med sina ben och inte fått visa hur bra han egentligen är.

"Har mycket kvar"

– Nadal Broline ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Det är en krigare och jag blir lite rörd efter ett sådant här lopp, sade Liljendahl.

Nadal Broline fick ett fint lopp som tvåa i andraspår. Han forcerades fram utvändigt ledande Quick Fix 500 meter från mål och kopplade greppet i god tid före mållinjen. Vinnartiden var 1.10,1 över kort distans, vilket innebar en rekordsänkning med en och en halv sekund.

– Jag hoppas att han vår vara fräsch i sina ben nu. Han har mycket kvar att hämta på tävlingsbanan, sade Ohlsson.

Leder kuskligan

Tränaren Reijo Liljendahl och kusken Ulf Ohlsson har haft en väldigt fin sommar med många segrar på V75. De vann även den sista V75-avdelningen med Top Of The World som ledde varje meter av loppet.

– Top Of The World är effektiv i ledningen. Han ger sig inte så lätt i den positionen. Han kommer att klara sig bra framöver i Silverdivisionen, sade Ohlsson.

Ohlsson leder den svenska kuskligan i överlägsen stil på 276 segrar.

Han ligger på femteplats i V75-ligan bakom Örjan Kihlström (40 segrar), Björn Goop (34), Erik Adielsson (26) och Johnny Takter (20).

Jägersrotränaren Conrad Lugauer lät två av sina lärlingar köra på Jägersro och det blev två segrar. Själv tävlade han i finländska derbyt med Sahara One där det blev en andraplats.

Marc Elias vann V75-4 med italienskfödde Tuffetto Jet och Markus Waldmüller tog hem den femte V75-avdelningen bakom Celebrus Nova efter en perfekt styrning.

Lugauer är på väg mot sitt bästa travår och har redan passerat sju miljoner kronor i inkörda pengar.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset