Nakenkatten på bilden är inte Willi.
Nakenkatten på bilden är inte Willi.

Willi har inga morrhår – nu har han blivit rättssak.

För djurälskare med allergier är nakenkatter som Sphynx kära familjemedlemmar. Men katten Willi är lite väl naken för tyska djurskyddslagar. Nu tvingas ägaren kastrera honom.

Willi har blivit pappa till tre kattungar, Enola, Rumba och Sadira, som precis som pappan är nästan helt hårlösa. Men i onsdags beslutade en domstol i Berlin att de i sin tur varken de eller Willi ska kunna avlas på, rapporterar tyska The Local. 

► LÄS MER: Katten, vad kallt det blir utan hår

Anledningen är att de inte bara saknar päls utan också morrhår. Eftersom katten behöver morrhår för att känna sig fram i mörker är det att likställa med djurplågeri, enligt Margaret Ronneberger, ordförande för tyska uppfödarsälskapet Felidae. 

Domaren Christian Oestman uttalar sig inte om han tycker att katterna är söta eller inte, bara att ”skönheten är i betraktarens ögon”, men att det bryter mot lagen att avla på katter som saknar en artspecifik egenskap som morrhår är för en katt. 

Uppföraren Jacqueline Linke planerar att kämpa för sina katters rätt att fortplanta sig och kommer att överklaga domen, enligt The Local.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Djur