Den norska narkotikahunden Tammy hittade ett rekordbeslag hasch.
Den norska narkotikahunden Tammy hittade ett rekordbeslag hasch.

Den norska narkotikahunden Tammy hittade 132 kilo hasch i en dansk lastbilen som tagit färjan från Sverige. Beslaget är det största den norska tullen någonsin gjort vid färjan mellan Strömstad och Sandefjord, skriver Göteborgs-Posten.

Rekordbeslaget gjordes den 26 juni då en danskregistrerad lastbil anlände till norska Sandefjord med en färja från Strömstad, vilket Göteborgs-Posten tidigare rapporterat om. När lastbilen rullade av båten genomförde den norska tullen en rutinkontroll.

– Vi skannade lastbilen och upptäckte ett område som såg underligt ut. Då skickade vi in narkotikahunden Tammy som markerade i samma misstänkta hörn bakom chaufförens hytt, säger Sven-Øystein Ferstad, sektionschef vid den norska tullen.

Där hittade tulltjänstemännen 132 kilo hasch vilket innebar ett rekordbeslag för kontroller längs färjelinjen mellan Sandefjord och Strömstad. Värdet på beslaget uppskattas till dryga 30 miljoner kronor, enligt Sven-Øystein Ferstad som säger att ett gram hasch kostar ungefär 100 kronor på gatan i Norge.

LÄS MER: Rekordbeslag av heroin – värt 400 miljoner kronor

Lustigt nog gjordes rekordbeslaget samma dag som den internationella dagen mot missbruk av och olaglig handel med narkotika infaller.

– Man kan säga att det var bra tajming, säger Sven-Øystein Ferstad.

Efter tillslaget fick narkotikahunden Tammy en ordentlig belöning – en tennisboll att leka med och en fin bit leverpastej att tugga på.

Utredningen efter tillslaget pågår fortfarande, men sköts av den norska polisen.

LÄS MER: Rekordbeslag av cannabis i lastbil

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset