Planeten Mars
Planeten Mars

Nasa avslöjade i september att det finns flytande vatten på Mars. I kväll är det dags för nästa avslöjande: en ”betydande nyhet” om Mars atmosfär.

Efter en lång rad spekulationer avslöjade Nasa tidigare i höstas att de upptäckt flytande vatten på Mars. Nu är det dags för nästa Mars-nyhet. 

► LÄS MER: Nasa: Vi har löst mysteriet på Mars 

Enligt ett meddelande från den amerikanska rymdstyrelsen handlar det den här gången om Mars atmosfär. Exakt vad det rör sig om kommer att presenteras på Nasas presskonferens ikväll.  
I deltagarlistan återfinns personer som forskar om atmosfärer i rymden. 

► LÄS MER: Mer rymdgodis i höst – här är alla höjdpunkterna

Metro ringde docenten i teoretisk fysik vid Göteborgs universitet, Maria Sundin, för att få en fingervisning i vad som kan komma att presenteras: 

– Jag vet egentligen lika lite som alla andra. Det enda man vet är det som står i Nasas rubrik, ”Fate of Mars atmosphere”. Vi vet att Mars en gång haft en tjock atmosfär som gjorde att det funnits hav på planeten. Men nu är den kall och en ökenplanet. Och jag tror att man har hittat ledtrådar hur det gått till, hur den gick från den varmare planeten till den värld vi ser i dag, säger hon. 

Nasa:s presskonferens är i kväll klockan 20.00, svensk tid. 

► LÄS MER: Här exploderar meteoriten över natthimlen

Malin Arnesson

Maria Sundin 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset