Natali Noor har gjort låter "Moon", årets officiella Summerburst-låt
Natali Noor har gjort låter "Moon", årets officiella Summerburst-låt

20-åriga Natali Noor ville bli sångerska men gillade inte produktionerna, så hon bestämde sig för att lära sig producera själv. Nu har hon gjort 2016 år oficiella Summberburst-låt och hoppas att peppa fler tjejer att producera elektronisk musik.

Stockholmaren Natali Noor, 20, står för låten som valts ut till festivalen Summerburst anthem, som kommer att spelas inför varje Summerburstfestival i sommar.

– Det känns sjukt kul och kommer att bli mäktigt att se sin låt som man suttit i sitt rum och gjort på en stor arena, säger Natali, som står bakom både text, musik, produktion samt sjunger på låten "Moon" som släpps fredagen den 27 maj – samma dag som Summerburst 2016 startar på Ullevi. 

För en månad sedan kunde kvinnliga producenter ansöka om att få sin låt utsedd till Summerburst Anthem 2016. Av 49 ansökningar valde juryn ut den låt de tyckte passade bäst att representera årets stora house-festival. Enligt juryn andas ”Moon” sommar och dans. 

Initiativet genomfördes för lyfta kvinnor som producerar musik i en genre som är väldigt mansdominerad, vilket Natali gärna är med och förändrar. 

– Jag vill inspirera och peppa andra tjejer och kvinnor till att göra elektronisk musik, säger hon.

Natali Noor kommer självklart att vara på plats första gången låten spelas på Summerburst i Göteborg. Hon har också erbjudits att spela live på festivalerna i både Göteborg, Stockholm, Helsingfors och Vilnius, något hon inte beslutat om hon kommer att göra än.  

– Det återstår att se. Men jag vill fortsätta göra musik och släppa grymma låtar.

Summerburst Anthem genomfördes i samarbete med OLW, Universal Music, RIX FM och Metro.  

►LÄS MER: Exklusivt släppt: Fem nya artister klara för Summerburst Stockholm

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset