Allt jag kan tänka på just nu är hur stor inverkan hans musik hade och på hur han för alltid kommer att vara en del av min generation och mitt livs soundtrack, skriver Metros nöjesredaktör.
Allt jag kan tänka på just nu är hur stor inverkan hans musik hade och på hur han för alltid kommer att vara en del av min generation och mitt livs soundtrack, skriver Metros nöjesredaktör.

28 år gammal. En av Sveriges mest framgångsrika artister genom tiderna. Hyllningarna strömmar in från hela världen. Det är helt ofattbart att han inte finns i livet längre, skriver Metros nöjesredaktör Natalie Demirian.

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Son. Bror. Dj, musikproducent, låtskrivare. Pionjär. Hyllad. Älskad. En förebild. Tim ”Avicii” Bergling var mycket. Men att ens försöka sammanfatta hans 28-åriga liv, hans karriär och vad han betydde för folket, för Sverige och för musiken känns faktiskt helt omöjligt.

Allt jag kan tänka på just nu är hur stor inverkan hans musik hade och på hur han för alltid kommer att vara en del av min generation och mitt livs soundtrack. ”Levels” när vi ville dansa som om det inte fanns någon morgondag. ”Wake me up” när vi kände oss missförstådda och bara ville gå vår egen väg. ”Hey brother” när vi ville visa att vi fanns där för varandra.

LÄS MER: Avicii – från ratad hemma-DJ till toppen av världen

Tim Bergling blev 28 år gammal. Jag är 26 år gammal. Han hade hunnit med så mycket redan. Han var redan så framgångsrik. Jag minns att jag pratade om just det med en vän innan jag skulle se honom spela i Stockholm 2014 när vi var tiotusentals människor som hoppade och skrek med låtarna samtidigt och hade livets kväll.

I dokumentären ”Avicii: True stories” får vi veta varför han år 2016 bestämde sig för att sluta turnera. Vi fick lära oss om framgångens pris.

Vi hoppades att det skulle bli bra nu. Att han hade genomlevt den värsta perioden i sitt liv och att han nu skulle påbörja den långa resan för att komma upp på fötterna igen. Att han skulle leva det liv han ville leva, det liv han behövde leva för att må bra. Att dokumentären om hans liv skulle få ett lyckligt slut.

LÄS MER: Avicii i unik intervju med Metro

Men det blev inte så. Knappt två år senare hittas han död. Och det är hjärtekrossande sorgligt. Och kanske får vi aldrig reda på varför.

Under helgen hålls det minnesstunder för en av Sveriges största stjärnor genom tiderna världen över. Och i slutändan är det musiken som kommer att leva kvar. Och den kommer att leva kvar för alltid.

Natalie Demirian, nöjesredaktör på Metro

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Avicii