Nathalie Eriksson köpte en drös påskägg och skrev på Facebook att hon tänkte skänka bort dem – responsen blev oerhörd. "Jag har aldrig varit med om något liknande", säger hon.

Ett överhört samtal i butikskön blev början på en god handling. 

– Dottern ville jättegärna ha ett påskägg varpå mamman svarade att hon inte hade råd, att det fick vänta. Jag såg besvikelsen i ögonen på den lilla tjejen och tänkte jag kan väl försöka göra någonting åt det där, säger Karlholmsbon Nathalie Eriksson, 22.

►LÄS MER: Uppmaningen: Skippa fjädrarna i påsk – så pyntar du utan

Sagt och gjort Nathalie Eriksson köpte 27 påskägg och fyllde dem med godis. Sedan skrev hon ett inlägg på Facebook där hon förklarade att hon planerade att ge bort äggen till behövande i trakten.

Inlägget fick snabbt spridning och tusentals gilla-markeringar – och Nathalie fick tips om flera barn vars föräldrar kanske inte skulle ha råd att köpa påskägg.

– Det är många som har engagerat sig och vill hjälpa till på olika vis. Jag hade för avsikt att köpa in de här äggen ur egen ficka och sen var det inte mer med den saken. Men jag har mötts av folk som vill bidra med pengar, de vill bidra med att köra ut äggen, de vill göra samma sak på andra orter. Helt ofattbart, säger Nathalie Eriksson.

►LÄS MER: Uppmaningen: Skippa fjädrarna i påsk – så pyntar du utan

Påskäggen levererar Nathalie Eriksson i familjernas brevlådor. Hittills har hon bland annat besökt Älvkarleby, Tierp och Karlholm. Hon har redan köpt ytterligare 14 ägg – och fler ska det bli sedan folk börjat bidra med pengar via Swish.

– Det har blivit mer än jag någonsin kunnat räkna med, säger Nathalie Eriksson.

Hon påpekar att det inte bara är under påsken som det kan vara svårt att få ekonomin att gå ihop om man lever med små marginaler – det gäller alla högtider. 

– Man kan inte göra allt men man kan försöka göra något.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset