Nathea startade kampanjen för att stötta sin storasyster Noelle som har Downs syndrom
Nathea startade kampanjen för att stötta sin storasyster Noelle som har Downs syndrom

10-åriga Nathea Anemyr ville visa att det är fint att vara annorlunda och därför drog hon igång kampanjen ”Rocka sockorna” som nu engagerat över 90 000 personer på Facebook.

Natheas kampanj har med två veckor kvar redan engagerat fler än 90 000 på Facebook.

Natheas storasyster, 13-åriga Noelle, har Downs syndrom. För att stötta sin syster och visa för alla att det är bra att vara annorlunda vill Nathea nu att alla ska ta på sig olikfärgade strumpor den 20:e mars.

– Det är fint att vara olika. Och det är bra att vara olika, säger Nathea till SVT.

Redan förra året genomförde Nathea en liknande kampanj på sin skola i Vimmerby men i år ville hon nå ännu fler med sitt budskap om att olika är bra. Därför startade hon och hennes mamma Facebook-kampanjen ”Rocka sockorna”. På kampanjens Facebooks-sida skriver hon bland annat: " Min syster är annorlunda. Och hon är världens bästa storasyster. Jag är stolt över Noelle, hon är rolig. Jag blir ledsen när jag hör fula ord om andra människor."

På bara tre veckor har redan 90 000 personer tackat ja till att delta i kampanjen, en av dem är utbildningsministern Gustav Fridolin. Både Nathea och hennes mamma har blivit överrumplade av kampanjens framgång och med två veckor kvar återstår nu bara att se hur många fler som Nathea kan engagera och få att ta på sig färgglada strumpor 20 mars. Men trots all uppmärksamhet är Nathea ändå rätt oberörd.

– Hon är rätt cool med det här men hon tycker att det är jätteroligt att det fått så mycket uppmärksamhet och att en minister har ringt henne, berättar Natheas mamma Erica Rinaldo för Metro.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset