En brinnande bil i Milwaukee, där över hundra människor samlats för att protestera mot dödsskjutningen av en ung man.
En brinnande bil i Milwaukee, där över hundra människor samlats för att protestera mot dödsskjutningen av en ung man.

Det amerikanska nationalgardet är satt i beredskap, sedan demonstranter tänt eld på en bensinstation, kastat sten och avfyrat skott i Milwaukee. Oroligheterna bröt ut efter att en beväpnad man skjutits ihjäl av polisen.

Demonstranter intog gatorna i den amerikanska staden Milwaukee i lördags kväll för att protestera mot polisens dödsskjutning av en ung man, rapporterar CNN.

Nu har guvernören i delstaten Wisconsin, Scott Walker, satt nationalgardet i beredskap utifall oroligheterna skulle fortsätta på söndagen.

Det var på lördagseftermiddagen som en polispatrull stoppade en bil med två män i på grund av "misstänkt beteende", enligt polisen i Milwaukee. Männen flydde till fots, och under jakten sköt polisen den ene av dem, en 23-åring som var beväpnad med en stulen pistol. Mannen avled på platsen. Polisen vill inte svara på om han hade siktat på eller beskjutit någon av poliserna på plats. Den andre mannen greps.

Några timmar senare utbröt oroligheter i staden, sedan arga Milwaukeebor gått ut på gatorna för att protestera mot vad som är den senaste i en lång rad dödsskjutningar av den amerikanska poliskåren.

Ett hundratal demonstranter möttes av kravallutrustad polis som försökte upplösa folkmassan. En polis har skadats och förts till sjukhus efter att ha fått en tegelsten i huvudet och en polisbil har satts i brand, enligt lokala medier.

Minst tre personer har gripits. Stadens borgmästare Tom Barrett uppmanade föräldrar att säga till sina barn som är ute och demonstrerar att gå hem, enligt CNN.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset