Nationella bombskyddet larmades till platsen, men föremålet visade sig vara en leksak.
Nationella bombskyddet larmades till platsen, men föremålet visade sig vara en leksak.

Under lördagskvällen larmades polisen om ett misstänkt farligt föremål i Frölunda i Göteborg. Till platsen skickades Nationella bombskyddet, men när de kom fram visade sig föremålet vara en leksak.

Polisen i väst tog under kvällen emot ett samtal om ett misstänkt farligt föremål och åkte till platsen med patrull för att undersöka föremålet som såg ut som en handgranat, skriver SVT.

– Vi tar det säkra före osäkra och kan vi inte utesluta att det är farligt hanterar vi det genom att larma nationella bombskyddet, säger Peter Nordengard vid polisens ledningscentral.

LÄS MER: Köpte leksaksgevär till sonen – visade sig vara riktiga vapen

Vid närmare undersökningar visade sig föremålet dock vara en leksak. Men eftersom det inte var känt vid tiden för larmet, hade en lika stor insats blivit kallad till platsen som om det vore ett skarpladdat vapen.

Efter händelsen vädjar nu polisen till föräldrar att ta ansvar för barnens leksaker och fundera över vad som är lämpligt för barn att leka med.

LÄS MER: Försvarets expert om illegala handgranater: ”Det är bisarrt”

– Om inte annat så har det tagit mycket resurser och så visar det sig att det är någon som tappat en leksak i skogen. Vi kunde ha gjort bättre saker med den här tiden det tagit att undersöka det här föremålet, säger Martina Saghamre, vakthavande befäl vid polisens region väst till SVT.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset