Vegetariskt, veganskt och utsikt över tågrälsen erbjuder restaurangen La Recyclerie.
Vegetariskt, veganskt och utsikt över tågrälsen erbjuder restaurangen La Recyclerie.

Ät lunch på en gammal övergiven tågstation, fika med kattsällskap eller festa som om du vore i Japan. I Paris hittar du både unik charm och spännande nyheter.

Jean-Baptiste Gurliat
Kristallkronor och romantiska textiler på Hotel Caron.
Jean-Baptiste Gurliat
EKÔ är en japansk sakébar och nattklubb.
Jean-Baptiste Gurliat
Le Luxour är en av Paris äldsta biografer.
Jean-Baptiste Gurliat
På L’Isolé blir kvällen garanterat en höjdare.

Victoria Machmudov på tidningen Res guidar dig till åtta höjdpunkter som du inte får missa i den franska huvustaden.

Kinesisk matbar som får det att vattnas i munnen
Siseng. Baobur­garen – en kinesisk ­variant av jänkarnas nationalrätt – har blivit en snackis bland Paris alla matskribenter. Asiatiska matbaren Siseng ligger i en liten lokal som ofta är fullsmockad med hungriga gäster. Men vad stället saknar i yta, väger den trevliga personalen upp för. Dessutom serveras smarriga alkoholfria drinkar med aloe vera, cayennepeppar och honung!
82 Quai de Jemmapes
facebook.com/siseng

Avkoppling på café med fyrbenta vänner
Café des Chats. I Tokyo finns de överallt men i Frankrikes huvudstad har det dröjt till nu innan trenden slagit igenom. Tolv små kissemissar som adopterats från räddningscenter bor på kattkaféerna som finns på två adresser. Att klappa och mysa med de små liven ska sänka både blodtryck och hjärtslagsfrekvens. Stället är populärt så du gör bäst i att boka bord i förväg.
16 Rue Michel le Comte och 9 Rue Sedaine
lecafedeschats.fr

►LÄS MER: Här är fem pärlor på den turkiska rivieran

Afterwork med förbud mot sociala medier
L’Isolé. I SoPi, South Pigalle, ligger barerna tätt, men nyöppnade L’Isolé utmärker sig som en karaoke- och cocktailbar i ett, med färgglad dekor och Facebook- och Twitterförbud. I denna före detta ”bar à hôtesses” spelas hip hop, r’n’b och soul på hög volym. Drinkpriserna är lite åt det dyrare hållet, men här får du och kompisgänget garanterat en höjdarkväll. 
14 Rue Frochot
instagram.com/isolepigalle 

Ät gott i en tågstation med utsikt över rälsen
La Recyclerie. Högst upp i de norra delarna av Paris har teamet bakom det populära Canal Saint-Martin-­haket, Le Comptoir Général, öppnat restaurang och gett nytt liv till en gammal, övergiven tågstation. Och det är just lokalen, med utsikt över tågrälsen, som står för mycket av charmen. På menyn finns alltid ett vegetariskt och ett veganskt alternativ och bakverken är glutenfria.
83 Boulevard Ornano
larecyclerie.com

►LÄS MER: Här finns den franska själen

En nattklubb som är som Tokyo – fast i Paris
EKÔ. Ett av Paris nya tillskott när det kommer till uteliv är EKÔ, en japansk sakébar och nattklubb som serverar sprit som importerats från Japan. Neonljusen, techno­musiken, videoprojektionerna och tetrisblocken till stolar bidrar till känslan av att befinna sig på ett dansgolv någonstans i Tokyo. Öppet fredagar och lördagar. 
14 Rue Saint Fiacre
ekoclub.fr

Shoppa handplockad ­design i kritvit miljö
Le White. I Montmartre finner du Le White – ett minimalistiskt konstgalleri och en konceptaffär – som säljer designprylar, fotografier och konstverk av unga talanger. Allt handplockat av ägarinnan Violaine Carrère. Här finns risk att bli bländad av de kritvita väggarna när du stiger in, för precis som namnet antyder går allt i den ljusaste färgen. Öppet på förfrågan eller under utställningstillfällen. 
6 Rue Muller
lewhiteconcept.com

►LÄS MER: Fem pärlor i Thailands huvudstad

Egyptisk biograf med bar och svindlande utsikt
Le Luxour. I de mångkulturella Barbès­kvarteren hittar du Paris vackraste salonger, utsmyckade med ­hieroglyfer och faraomasker. Le Louxor öppnade 1921 och är en av de äldsta biograferna i staden. Biljetterna ger tillträde till baren på tredje våningen som bjuder på en magnifik utsikt över Sacré Coeur. Repertoaren består av gamla godingar såväl som nya favoriter. 
170 Boulevard Magenta
cinemalouxor.fr

Charmigt boende alldeles nära Figaros bröllop
Hotel Caron de Beaumarchais. Hotel Caron de Beaumarchais är döpt ­efter dramatikern Pierre Augustin Caron de Beaumarchais som sägs ha skrivit sitt grand œuvre, Figaros bröllop, all­deles i närheten. En vistelse här är en resa i tid och rum. Tänk blommiga tapeter, kristallkronor, antika möbler och romantiska textiler. Dubbelrum från 105 euro/natt. 
12 Rue Vieille-du-Temple
carondebeaumarchais.com

►LÄS MER: Sju tips – det här får du inte missa i Las Palmas

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset