Space Soldiers efter vinsten i Dreamhack Open i Austin.
Space Soldiers efter vinsten i Dreamhack Open i Austin.

Ingen svensk succé när Counter strike-turneringarna tävlade om publikens uppmärksamhet.

Helgen bjöd på två stora Counter strike-turneringar med Atlanten emellan dem. Starseries avgjordes i Kiev, Ukraina, och Dreamhack open i Austin, USA.

Dessvärre blev det ingen supersuccé för våra svenska deltagare. I Kiev kämpade Ninjas in Pyjamas och Godsent och i Austin fanns Heroic på plats med Adam ”Friberg” Friberg och Andreas ”MODDII” Fridh.

LÄS MER: Loda lägger spelarkarriären på hyllan – tar ny roll i Alliance

Godsent började sin turnering med en övertygande vinst över Renegades men efter det vände resultaten neråt. Trots ytterligare en övertygande vinst mot Tyloo hade de inget att sätta emot när North blockerade vägen mot slutspelet.

Ninjas in Pyjamas tuffade på i gruppspelet och föll endast, något överraskande, mot polska AGO. Svenskarna tog sig till kvartsfinal och väl där nådde resan sitt slut mot ett vasst Mousesports.

Slutliga vinnare i Starseries blev Na’Vi som i och med det grep sin andra Dreamhack-vinst på kort tid.

LÄS MER: Lekr0 efter petningen ur Fnatic: ”Det fungerade inte”

På andra sidan pölen var Heroic, med sitt nytillskott Adam ”Friberg” Friberg, en bra bit närmre en hedersvärd placering. De började starkt och kvalificerade sig direkt till semin. Där gick de upp mot Space Soldiers som i ett övertidsdrama besegrade svensklaget på Cache. När turkarna även lyckades få med sig Mirage var Heroics resa i turneringen slut.

Samma Space Soldiers stod några timmar senare som vinnare av hela turneringen efter att ha utklassat Rogue i finalen.

LÄS MER: Battle royal-jättarna i storbråk – PUBG stämmer Epic Games

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset