Hovrätten friar en 33-årig man som i tingsrätten dömdes till tre års fängelse för grov misshandel på Möllevången i Malmö i mars 2014. Arkivbild.
Hovrätten friar en 33-årig man som i tingsrätten dömdes till tre års fängelse för grov misshandel på Möllevången i Malmö i mars 2014. Arkivbild.

Den 33-årige nazisten agerade i nödvärn och frias nu av hovrätten för misshandeln på Möllevången i Malmö.Däremot döms en 30-årig man till fängelse i tre år för grov misshandel av Malmö FF-supportern Showan Shattak.

Den numera 33-årige mannen, som har en bakgrund i nu nedlagda nazistiska Svenskarnas parti, dömdes av tingsrätten till tre års fängelse för grov misshandel i samband med ett bråk på Möllevången i Malmö i mars 2014.

Nu frias han helt av hovrätten över Skåne och Blekinge. Domstolen anser 33-åringen har agerat i nödvärn när han skadade två personer med en kniv. Kniven ska han ha använt efter att en kamrat hade blivit slagen i huvudet med en flaska, skriver rätten i ett pressmeddelande. Händelsen ska ha föregåtts av att mannen och fyra kamrater ska ha blivit jagad av flera personer.

Rätten var inte helt enig. En nämndeman ville att 33-åringen skulle dömas för grov misshandel i ett fall.

Däremot gör hovrätten en annan bedömning vad gäller den grova misshandeln på MFF-supportern Showan Shattak, som fick livshotande skador. Tingsrätten friade en 30-årig man helt från anklagelsen från försök till mord, men dömer nu mannen till tre års fängelse för grov misshandel. Han ska även betala ett skadestånd på 400 000 kronor till Shattak.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset