En nazistflagga var hissad utanför stadshuset i Vetlanda under onsdagsmorgonen. Arkivbild.
En nazistflagga var hissad utanför stadshuset i Vetlanda under onsdagsmorgonen. Arkivbild.

Under onsdagsmorgonen hängde en nazistflagga utanför stadshuset i Vetlanda, skriver SVT Jönköping. ”Flaggan kommer att överlämnas till polisen och vi kommer att göra en anmälan”, säger Magnus Färjhage, kommunchef till SVT.

Det var vid sextiden på morgonen som en förbipasserande fick syn på hakkorsflaggan. Den hängde i en av flaggstängerna utanför stadshuset i Vetlanda, rapporterar SVT Jönköping.

SOS larmades och en fastighetsskötare kom och plockade ner flaggan. Vem eller vilka som hissat flaggan är ännu oklart. Nu har händelsen polisanmälts som hets mot folkgrupp och Vetlanda kommun ska polisanmäla händelsen.

►LÄS MER: Svastika syntes under EM-kvalmöte

– Vetlanda ska vara en öppen kommun och det här går helt emot det. Det är verkligen tråkigt och något som vi måste hålla ögonen öppna efter, säger Magnus Färjhage, kommunchef till SVT.

I fjol hissades en nazistflagga 20 april på en gymnasieskola i Vetlanda. Enligt SVT skrev Nordiska motståndsrörelsen – utan att ta på sig ansvaret för händelsen – på sin hemsida att flaggor hissats som en hyllning till Hitler.

►LÄS MER: Nazistflagga hissades vid flygplats

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset