Fransmännen erövrade Malmö med stil. I en final som bara nästan blev spännande spelade G2 ut motståndarna North med två raka kartor.

Resultat i Dreahack masters-finalen

G2 2–0 North

Inferno 16–12 (G2 vann)
Cobblestone 16–9 (G2 vann)

Den franska superfemman startade dagen med att krossa den svenska drömmen. Men hade inga planer på att sluta där. De hade siktet inställt på grannlandet i söder också. Och nu är G2 krönta kungar av Dreamhack masters 2017.

Efter finalen är det en samlad men glad Nathan ”NBK-” Schmitt som möter Metro.

– Det känns definitivt väldigt bra. Speciellt på det sättet som vi presterade som lag. Det var på det sättet vi ville vinna, säger han.

Kartorna i finalen mot danskarna i North kändes igen från ESL Pro league-finalen i juni där fransmännen fullständigt körde över North. Den här gången var det inte samma dominans och på Inferno gjorde North en näst intill lyckad upphämtning.

LÄS MER: f0rest efter tunga förlusten: Vi hittade inget svar på Cache

– Det var ganska kaotiskt när de började komma tillbaka på Inferno men till slut lyckades vi bara skrapa ihop de rundorna som vi behövde för att vinna, säger Nathan”NBK-” Schmitt.

Nyckeln till övertaget i första halvan och slutligen vinsten var att G2 hela tiden lyckades hålla huvudet kallt i avgörande situationer.

– Det var viktigt att få med oss de där tajta rundorna. Vi spelade nästintill perfekt CS enligt min åsikt. I jämförelse med ESL Pro league har båda lagen utvecklats en hel del när det kommer till sättet som vi spelar på. De var definitivt en tuff motståndare. Så jag är väldigt glad att vi vann.

Cobblestone såg ut att bli en betydligt jämnare kamp mellan de båda lagen. Men enligt G2-stjärnan hade de hela tiden kontroll på situationen och fokuserade på att minimera Norths framgångar som antiterrorister som i tidigare matcher varit lagets styrka.

LÄS MER: f0rest: Då kändes det fanimej i magen att vi skulle ta det

– Vi var bara tvungna att hitta ett svar på de få taktiker de hade. Efter att ha tittat på matchen mot Gambit hade vi mer eller mindre koll på deras strategi. Vi lyckades läsa de viktiga rundorna baserat på det. När vi en runda var i ett fyra mot fem-läge placerade vi tre spelare på b-sajten och lämnade apEX ensam på a. Det är sådana slutsatser man kan dra av att titta på när de andra lagen spelar.

Hur ska du fira?

– Troligtvis med en öl i hotellbaren, avslutar den nyblivna mästaren som genom vinsten i Dreamhack masters Malmö också kammat hem 100 000 dollar till lagkassan.

G2

Richard ”shox” Papillon
Alexandre ”bodyy” Pianaro
Nathan ”NBK-” Schmitt
Kenny ”kennyS” Schrub
Dan ”apEX” Madesclaire
Edouard ”SmithZz” Dubourdeaux (coach)

North

Mathias ”MSL” Lauridsen
Kristian ”k0nfig ” Wienecke
René ”cajunb” Borg
Philip ”aizy” Aistrup
Valdemar ”valde” Bjørn
Casper ”ruggah” Due

LÄS MER: 3 fails och 3 wins i gruppspelet du inte får missa

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset