Arjen Robben jublar med Bas Dost efter Nederländernas 1–0-mål mot Luxemburg.
Arjen Robben jublar med Bas Dost efter Nederländernas 1–0-mål mot Luxemburg.

Det satt hårt inne. Men Nederländerna vann VM-kvalmatchen mot Luxemburg på bortaplan med 3–1.Därmed halkar Sverige ner till tredje plats i grupp A.

Sveriges förlust mot Frankrike innebar ett gyllene läge för Nederländerna att ta över andraplatsen i gruppen. En seger mot Luxemburg, så skulle saken vara klar.

Precis så blev det, men segern satt längre in än man hade kunnat tro på förhand. Arjen Robben gav visserligen Nederländerna ledningen i den första halvleken, men det var annars ett ineffektivt lag som gästade Luxemburg.

Innan paus drog Joshua Brenet dessutom ner Luxemburgs Daniel da Mota i straffområdet varpå mittbacken Maxime Chanot var iskall när han slog in straffen som innebar 1–1. Ett resultat som skulle ha inneburit en hjälpande hand till Sverige.

I stället såg inhopparen Memphis Depay till att avgöra för Nederländerna genom sina två mål, varav en frisparkskanon, i den andra halvleken. Det gör Nederländerna till ny tvåa i VM-kvalgruppen – på samma poäng, men med bättre målskillnad än Sverige.

I samma grupp tog Bulgarien en väntad seger mot Vitryssland. Ivelin Popov gjorde matchens enda mål i den tionde minuten.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset