Flera myter om Ariana Grande snurrar på internet nu. Här är en av dem.
Flera myter om Ariana Grande snurrar på internet nu. Här är en av dem.

Enligt bilden ska Ariana Grande ha talat på ett Hillary Clinton-valmöte och sagt att ”Islam is love”. Men det stämmer inte. Ariana Grande har inte ens deltagit på något valmöte med Hillary Clinton.

Under torsdagen började det cirkulera en bild på Ariana Grande där det påstås att hon ska ha sagt att ”Islam is love” på ett valmöte för Hillary Clinton. Bilden finns i två versioner, en där citatet dateras till augusti 2016 och en där samma citat ska ha sagts i augusti 2017.

I Sverige har bilden spridits i grupper som ”Stoppa Maktmissbruket”. En bild som spridits via en engelskspråkig facebooksida har fått drygt 3 000 interaktioner.

Men citatet från Ariana Grande är av allt att döma falskt.

Viralgranskaren har gått igenom alla Hillary Clintons valmöten från augusti 2016 och kan inte hitta några spår som visar på att Adriana Grande ens var med som gäst på något av dessa. Här är en länk till alla Hillary Clintons valmöten i augusti förra året.

LÄS MER: Nej, det här ”gratis” glasserbjudandet är inte särskilt gratis.

Det finns inte heller några bilder, videos eller förstahandskällor som visar att Ariana Grande skulle ha sagt detta.

Påståendet att hon skulle ha sagt det på ett valmöte under augusti 2017 faller på sin egen orimlighet eftersom det datumet ännu inte har varit.

Efter terroristattacken på Ariana Grande-konserten i Manchester där 22 personer dog har Adriana Grande blivit utsatt för flera internetbluffar. Faktagranskaren Snopes kunde till exempel slå hål på myten om att Adriana Grande ska ha torkat sig i rumpan med en amerikansk flagga.

LÄS MER: Här är fyra falska påståenden om attacken i Manchester

Redan 2015 var Ariana Grande i centrum för en internetbluff rörande terrorism. Då spreds en satirisk artikel som hävdade att Ariana Grande hade gått med i IS. Inte heller det var sant.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset