De firar något helt annat än vad som påstås.
De firar något helt annat än vad som påstås.

Videoklippet som har delats över 20 000 gånger påstås föreställa muslimer som firar attentaten i Paris. Men i själva verket är videon flera år gammal – och visar något helt annat, rapporterar Kit.

Filmen lades upp av Facebookanvändaren ”Jean-Baptiste Kim” på lördagskvällen. Enligt användaren visar den hur muslimer i London firar ”den islamiska segern i Paris” dagen efter terrordåden, rapporterar nyhetssajten Kit.

LÄS MER: Fem inlägg om terrordåden i Paris som du inte ska dela vidare

”Jag kommer att döda de här jävlarna en dag”, skriver användaren intill klippet som har över 800 000 visningar i skrivande stund.

Men firandet som ses i videon har ingenting med attackerna i Paris att göra. Klippet, som alltså påstås vara filmat den 14 november 2015, laddades nämligen även upp den 22 juni 2009 på Youtube. Dagen efter att Pakistan hade besegrat Sri Lanka i en viktig cricketmatch, enligt Kit.

LÄS MER: Nej, de här männen är inte IS-terrorister på rymmen i Sverige

”Jean-Baptiste Kim” har själv erkänt i ett inlägg på söndagen att videon inte alls visar det som påstås. Detta efter att flera personer hört av sig och upplyst om att det i själva verket handlar om firande efter en cricketmatch.

”Jag ber verkligen om ursäkt för misstaget”, skriver användaren.

Trots det låg inlägget kvar på hans Facebooksida vid 17-tiden på söndagen och fortsatte få spridning.

►LÄS MER: Det här ska du aldrig dela på Facebook

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset