Nog för att vi önskar att denna wurst som föreställer Eurovisionvinnaren Conchita Wurst vore på riktigt, men så roligt ska vi inte ha det. Korvbilden är förstås manipulerad.

En bild på några korvar med Eurovisionvinnaren Conchita Wursts ansikte sprids nu med rasande fart på Twitter och Facebook. Men hur mycket vi än skulle önska att det vore sant så får vi tyvärr inte ha så roligt.

 

Korvbilden ifråga är såvitt Metro kunnat utröna en photoshopmanipulation av en bild från 2007 på en korv från, enligt prislappen, 21 april 2005. Däremot är inte Conchita Wurst den första att ha sitt ansikte på en korv. Tvärtom har en påhittig tysk charkuterist vid namn Reinert sedan länge givit sina korvar mönster, formar och ansikten. Till exempel ett clownansikte, som det är på originalbilden till den virala.

Inte nog med det. 2011 lanserade korvfabrikören en Facebookkampanj med en app där de uppmuntrade folk att göra korvar av sina ansikten och använda bilden som profil. Den appen verkar numera vara ur funktion, men bilder från kampanjen finns fortfarande kvar, och för den intresserade kan man här hitta instruktioner om hur man får ett korvfejs.

Vem som var först med att göra en Conchita Wurst-wurst har tyvärr inte gått att lista ut då folk på internet generellt är dåliga på källhänvisningar.

Kuriosa: Något senare försökte sig Reinert på en annan kampanjstrategi – en modelltävling med mer eller mindre avklädda män i olika korvsituationer. Metro har i nuläget ingen information om hur den kampanjen lyckades.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset