Nej, länken som sprids stämmer inte.
Nej, länken som sprids stämmer inte.

Just nu sprids det en länk på Facebook där det verkar som att man kan vinna gratis flygbiljetter med SAS. Men länken är falsk, kan Viralgranskaren bekräfta.

"Få 2 gratis Scandinavian Airlines Biljetter för att fira 37:e årsdagen! Få dina biljetter nu! Och Fly någon där!". Så står det i länken som just nu sprids på Facebook. Samtidigt ser webbadressen suspekt ut. Men trots det är det många som tror att det är SAS som står bakom enkäten som ska göra att man "vinner flygbiljetter".

LÄS MER: "Nej, Ica låter dig inte tömma deras butik om du delar bilden"

SAS presschef Fredrik Henriksson bekräftar att hemsidan är oäkta och att de som står bakom sidan utnyttjar SAS varumärke.

– Det händer ibland att företag gör denna typ av spam och frauds som snabbt sprider sig. SAS legal kontaktar, i de fall källan kan spåras, de ansvariga och ber dem att snabbt ta bort informationen och om så inte sker vidtas rättsliga åtgärder, säger han.

LÄS MER: "Nej, du kommer inte att få en iphone om du delar den här bilden"

SAS kundtjänst har under morgonen fått frågor från kunder om den falska tävlingen. Däremot så har SAS ibland egna tävlingar på sin officiella Facebooksida. Just nu kan till exempel tävla om att vinna en resa till Miami. Den tävlingen är alltså äkta.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset